Vánoční svícen z jablka

Obrázek Vánoční svícen z jablka

Vyrábíme tradiční svícen na Vánoce, který krásně voní.

Na štědrovečerním stole nesmí chybět tradiční vánoční pokrmy, jako kapr, bramborový salát, rybí polévka, ale nesmíme zapomínat také třeba na prostírání s vánočními motivy a vánoční svícen. Vánoční svícen si děti často vyrobí v mateřské školce či na základní škole, a pokud domů žádný svícen nedonesou, nevadí, protože si s nimi svícen, co vám bude zdobit štědrovečerní tabuli, můžete vyrobit. Věřte, že vyrobit si vánoční svícen z jablíčka není vůbec složité.

Já si pamatuji (a velmi ráda na tyto okamžiky vzpomínám), že jsme doma takové klasické vánoční svícny z jablíčka, svíčky a kandovaného ovoce společně se ségrulínou a maminkou vytvářely a byly to nezapomenutelné, dojemné a kouzelné okamžiky, které k Vánocům (a nejen k nim) neodmyslitelně patří.

Co budete potřebovat k výrobě vánočního svícnu z jablka

  • svíčka
  • jablko
  • větvičky
  • kandované ovoce
  • nůžky, malý nožík
  • špejle
  • sušené ovoce
  • šišky sesbírané v lese (usušené a nabarvené)
  • voňavé koření (badyán, hřebíček, skořice)
Co budete potřebovat k výrobě vánočního svícnu
Co budete potřebovat k výrobě vánočního svícnu

Postup výroby vánočního svícnu z jablíčka

1.

Připravíme si všechny potřebné věci, které plánujeme napíchat do svícnu z jablíčka.

2.

Vezmeme si velké pěkné červené jablíčko, do jehož středu vydlabeme nožíkem či nůžkami díru. Do ní posadíme svíčku a zatlačíme tak, aby pevně držela.

3.

Po obvodu jablíčka střídavě zapichujeme smrkové větvičky, kandované ovoce napíchané na špejlích, obarvené a osušené šišky, sušená jablka a rozinky, které máme také napíchané na špejlích. Ozdobíme voňavým svátečním kořením (hřebíčkem, skořicí aj.).

4.

Hotový svícen dáme na nějaký tácek s vánoční tematikou a při štědrovečerní večeři ho nezapomeneme zapálit:-) Přeji Vám příjemné prožití vánočních svátků a krásný Nový rok. Ať se vše vydaří podle Vašich vysněných představ.

Postup výroby vánočního svícnu
Postup výroby vánočního svícnu
red | 22. 12. 2016
Štítky: